Blog

startdag: zeg nee tegen pesten

Zeg “nee” tegen pesten werd vandaag in gang gespeeld. Samen met alle kinderen speelden we co√∂peratieve spellen. Geen winnaars, geen verliezers enkel veel plezier en samenwerking. en … een prijs voor iedereen: de enige echte ketnetarmband. 

Toneel: Ze zeggen dat…

Welkom in het kapsalon van het vierde leerjaar.  Na een aantal repetities van ons toneelstukje, was het tijd voor de premi√®re.  Wat werd er geroddeld in ons kapsalon!  Zou meneer Hoe Lang nu een pruik dragen en doet mevrouw Hoe Lang kattengehakt in haar spaghettisaus?  Geniet maar van enkele sfeerbeelden.

Op bezoek in het stadhuis

Onder begeleiding van een gids bracht het vierde leerjaar een bezoekje aan het stadhuis van Waregem. Na de aanmelding in de stadswinkel ging het naar de raadzaal waar de kinderen uitleg kregen over het bestuur van onze gemeente. Vandaar stapten ze naar de trouwzaal, het bureau van de burgemeester, de verschillende stadsdiensten en het archief. Het geboorteboek van 2010 werd bovengehaald op de dienst burgerlijke stand. Ze mochten ook een kijkje nemen in het stadsarchief waar de dikke, oude boeken tot de verbeelding spraken.
De rondleiding werd afgesloten in de jeugddienst/dienst voor ontwikkelingssamenwerking. Opnieuw werd dit een leerrijke uitstap.

Naar de bibi…bibli..kortweg de bib

Naar aanleiding van het thema ‘Met een boekje in een hoekje’ gingen we met de eerste kleuterklassen op bezoek naar de bibliotheek.  Daar kregen we op een speelse manier een rondleiding.  Als afsluiter mochten we ter plaatse luisteren naar een verhaaltje.

Kleuren in de peuterklas

In de peuterklas werkten we veertien dagen rond kleuren.
Alle kleuren die overeen komen met de kleuren van de dagen kwamen aan bod.
De kleuters zagen er telkens heel kleurrijk uit.  We experimenteerden met de kleuren op verschillende manieren.
Als slot maakten we fruitbrochettes met gele bananen, groene peren, rode appels en blauwe druiven

 

Bezoek

Maandag hadden we een nieuwe leerling in de klas: Romain, 4 weken oud!
Het was een lief bezoekje…

schaatsen

Vandaag gingen de kinderen van het 3de leerjaar schaatsen. Ze konden al proeven van de gezellige kerstsfeer.

Dank je wel voor de cadeautjes Sinterklaas en Zwarte Piet!

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten waren weer in ons land en we merkten hoe het leefde bij onze jongste kleuters. We genoten van een gezellige drukte in de klas! Er werd een mijter geknutseld en versierd. Sommige kleuters deden niets liever dan zich verkleden. Er werden mooie tekeningen gemaakt en gekleurd voor Sinterklaas. We maakten een Zwarte Piet waarbij onze handen even zwart waren als Zwarte Piet zelf. We telden af om samen feest te vieren voor de verjaardag van Sinterklaas! We rolden marsepein bolletjes en rolden ze in de chocoladepoeder. We stopten die in een zakje en dit kreeg Sinterklaas als cadeau. Hij was blij en stelde voor om ze te delen met zijn Zwarte Pieten. Voor onze klas bracht de Sint een brandweerauto met licht en geluid en een mooie pop! Dank je wel Sinterklaas en Zwarte Piet! Tot volgend jaar!

Dag Sinterklaasje, daaaaag!

Ook in de eerste kleuterklassen werkten we de afgelopen 2 weken rond het thema ‘Sinterklaas’.  Genieten jullie mee van onze leuke momenten?

Verjaardagsfeest van de Sint in de Guidogezelleschool…

De Pieten waren dit jaar eerst van de partij, ze wilden Sinterklaas verrassen en kropen in reuze-cadeau’s…
De klaaskoeken werden gesmaakt en iedereen genoot van het grote feest voor de verjaardag van Sinterklaas !!!